tirsdag den 29. maj 2012
Rabarbertrifli med en creme af vanilje og mandler
Rabarberkompot
400 g rensede rabarber
75 g lyst rørsukker
Vaniljecreme
2 æggeblommer
3 spsk sukker
2 tsk majstivelse
korn af 1/2 stang vanilje
2 dl letmælk
50 g smuttede mandler
125 g makroner
Evt. portvin eller sherry
2 dl piskefløde
Skær rabarberne i små stykker på ca. 1 cm. Kom rabarber og sukker i en gryde og kog i ca. 10 minutter ved svag varme. Tag gryden af varmen og afkøl kompotten.
Pisk æggeblommer sammen med sukker, majsstivelse og vaniljekorn i en gryde. Hæld mælken i gryden og kog op under piskning til cremen tykner.
Hæld cremen i en skål, drys overfladen med en smule sukker og afkøl. Smut og hak mandlerne og vend i cremen.
Pisk fløden til en let skum. Knus makronerne. Hæld evt. lidt portvin eller sherry over. Fordel lagvis i glas, rabarberkompot, makroner, vaniljecreme og flødeskum.
Tip
Ønsker du en mere sommerlig trifli, så kom 250 g friske jordbær i rabarberkompotten.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar