tirsdag den 29. maj 2012

Rabarbertrifli med en creme af vanilje og mandler



Rabarberkompot
400 g rensede rabarber
75 g lyst rørsukker

Vaniljecreme
2 æggeblommer
3 spsk sukker
2 tsk majstivelse
korn af 1/2 stang vanilje
2 dl letmælk
50 g smuttede mandler

125 g makroner
Evt. portvin eller sherry
2 dl piskefløde

Skær rabarberne i små stykker på ca. 1 cm. Kom rabarber og sukker i en gryde og kog i ca. 10 minutter ved svag varme. Tag gryden af varmen og afkøl kompotten.

Pisk æggeblommer sammen med sukker, majsstivelse og vaniljekorn i en gryde. Hæld mælken i gryden og kog op under piskning til cremen tykner.
Hæld cremen i en skål, drys overfladen med en smule sukker og afkøl. Smut og hak mandlerne og vend i cremen.

Pisk fløden til en let skum. Knus makronerne. Hæld evt. lidt portvin eller sherry over. Fordel lagvis i glas, rabarberkompot, makroner, vaniljecreme og flødeskum.

Tip
Ønsker du en mere sommerlig trifli, så kom 250 g friske jordbær i rabarberkompotten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar