3 styk
Surdejen
skal kun laves én gang. Næste gang bruges en surdej fra den foregående bagning.
Surdej:
100
g rugmel
100
g fuldkornshvedemel
¼
tsk salt
½
dl tykmælk
1
tsk honning
Lunken
vand indtil det hele har en grødet konsistens.
Lad
grøden stå tildækket i 3 dage på køkkenbordet. Rør engang hver dag lidt vand og
rugmel i grøden. Efter 3 dage er surdejen klar til at bage med.
Dag 1:
Surdejen
røres med:
1
l vand
500
g knækkede rugkerner
800
g rugmel
1½
spsk groft salt
Læg
et viskestykke over dejen og lad den stå på køkkenbordet natten over.
Dag 2:
Dejen
tilsættes:
8
dl. Vand
300
g frø/kerner/nødder (f. ex. Hørfrø, sesam, græskar, hirse, valnødder)
800
g rugmel
Det
hele røres rigtig godt sammen, måske skal der lidt mere vand i. Dejen skal være
klistret og meget blød, men ikke flydende.
Tag
ca. 750 g dej fra i et sylteglas, dæk det med film og stil det i køleskabet. Dette
er surdejen til næste bagning.
Resten
af dejen kommes i smørsmurte forme og hæver to til fire timer ved
stuetemperatur. Bages i ovnen ved 170 grader ved varmluft i cirka en time til
en centrumstemperatur på 98-99 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar