onsdag den 13. juni 2012

Brûlée-tærte med lakrids og hindbær (12 pers.)


Linsedej: 
100 g blødt smør 
250 g hvedemel 
100 g sigtet flormelis 
evt. 1 citron, revet skal af 
lidt salt 
1/2 æg, letpisket 
1 æggeblomme 

Smør en tærteform på 24 cm, og drys den med hvedemel. 
Skær smørret til linsedejen i tern. 
Kør hvedemel, smør, flormelis, citronskal og salt sammen, til blandingen ligner sand. 
Tilsæt æg og æggeblomme, og ælt dejen videre et øjeblik, til den er glat og smidig. 
Pak dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile køligt i 1/2 time. 
Du skal bruge ca. 250 g dej, resten kan du med fordel fryse, du skal bare pakke den godt ind i film. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar