fredag den 15. juni 2012

Jordbærkage


Ingredienser:
(Dessert, 6 styk)

 25 g sukker
125 g blødt smør
125 g marcipan
2 æg
50 g mel
smør til formene

ENDVIDERE:
250 g mascarpone
2 tsk. fintrevet citronskal (øko)
3 spsk. flormelis
korn af ½ stang vanilje
2-3 spsk. citronsaft
500 g jordbær, halverede
lidt flormelis

Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Tilsæt marcipanen og pisk det hele sammen. Tilsæt æggene et ad gangen under fortsat piskning. Tilsæt mel og fyld massen i seks små smurte forme.
Bag dem ved 170 grader, varmluft i 20-25 minutter, eller til de er gennembagte. Lad dem køle af og tag dem ud af formen.
Pisk marcarponen med citronskal, flormelis og vanilje og smag til med citronsaft. Fyld cremen i en sprøjtepose og fordel den på mazarinerne. Top med jordbær og giv kagerne et let drys flormelis lige inden servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar