mandag den 11. juni 2012
Kylling med rabarberkompot og agurkesalat
Ingredienser:
Gå kyllingen efter for indmadsrester og fjer. Dup den tør med
køkkenrulle og sæt den i en bradepande, eventuelt på en rist. Gnid den med smør
og salt og steg den ved 200 grader i 45-60 minutter, eller til den er
gennemstegt.
Snit rabarberne i grove skiver og kom halvdelen af rabarberne i en
kasserolle sammen med stjerneanis, letknuste kardemommekapsler og sukker. Lad
det simre i 5-8 minutter. Tilsæt et par spsk. vand, hvis det har svært ved at
komme i gang. Tilsæt de sidste rabarber og kog op i yderligere et par minutter.
Sæt kompotten koldt.
Skær agurkerne i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og kom
dem i en sigte med groft salt. Lad agurkerne trække i 15-20 minutter, vend dem
rundt undervejs.
Kog sukker, eddike og peberkorn op, til sukkeret er smeltet. Køl
lagen af. Klem så meget væde som muligt fra agurkerne og vend dem i syltelagen.
Kog kartoflerne møre i saltet vand. Dræn vandet fra dem og mos dem
groft med et piskeris. Tilsæt smør, olivenolie og hakket persille. Smag til med
salt og peber.
Servér straks kylling,
rabarber, agurkesalat og forårsmos.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar