fredag den 8. juni 2012

Rabarbersuppe med pebermarengs


Ingredienser:
(Dessert til 4)

KYS:
1½ dl æggehvider 
½ dl sukker 
friskkværnet peber

SUPPE:
1 bundt rabarber, ca. 400 g
2½ dl sukker
7 dl vand

ENDVIDERE:
250 g jordbær
god vaniljeis
evt. citronmelisse eller mynte

Fremgangsmåde:
Her er MASSER af kys. Så lav eventuelt nogle af dem uden peber og brug dem til andre skønne desserter.
Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk hviderne seje. Sprøjt dem i små kys på bagepapir på en bageplade og bag dem ved 120 grader i 1 time (ikke varmluft). Sluk for ovnen, sæt lågen på klem og lad dem tørre i 1 time.
Skær rabarberne i mindre stykker. Kassér bund og top. Kom rabarber, sukker og vand i en kasserolle og lad det småkoge i 15-20 minutter. Sluk og lad det trække i yderligere 15 minutter. Sigt lagen igennem en finmasket sigte og sæt suppen koldt til servering.
Anret suppen i dybe tallerkner med friske jordbær, marengs, is og eventuelt citronmelisse eller mynte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar