Ingredienser:
(Dessert til 4)
KYS:
1½ dl æggehvider
½ dl sukker
friskkværnet peber
SUPPE:
1 bundt rabarber, ca. 400 g
2½ dl sukker
7 dl vand
ENDVIDERE:
250 g jordbær
god vaniljeis
evt. citronmelisse eller mynte
Fremgangsmåde:
(Dessert til 4)
KYS:
1½ dl æggehvider
½ dl sukker
friskkværnet peber
SUPPE:
1 bundt rabarber, ca. 400 g
2½ dl sukker
7 dl vand
ENDVIDERE:
250 g jordbær
god vaniljeis
evt. citronmelisse eller mynte
Fremgangsmåde:
Her er
MASSER af kys. Så lav eventuelt nogle af dem uden peber og brug dem til andre
skønne desserter.
Pisk
æggehviderne næsten stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk hviderne
seje. Sprøjt dem i små kys på bagepapir på en bageplade og bag dem ved 120
grader i 1 time (ikke varmluft). Sluk for ovnen, sæt lågen på klem og lad dem
tørre i 1 time.
Skær
rabarberne i mindre stykker. Kassér bund og top. Kom rabarber, sukker og vand i
en kasserolle og lad det småkoge i 15-20 minutter. Sluk og lad det trække i
yderligere 15 minutter. Sigt lagen igennem en finmasket sigte og sæt suppen
koldt til servering.
Anret
suppen i dybe tallerkner med friske jordbær, marengs, is og eventuelt
citronmelisse eller mynte.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar