5 store sommer æbler
(her er brugt Aroma og Discovery)
1 lille rødløg, eller
efter smag
En håndfuld
valnøddekerner
Saft fra en citron
Fintrevet skal og evt.
saft fra en økologisk appelsin
Æblesirup, ahornsirup
eller flydende honning
Friske krydderurter
såsom citrontimian, mynte, citronmelisse, basilikum eller andet godt.
Salt & friskkværnet
sort peber
Æblerne skæres i fine
tern og blandes med helt fintsnittet rødløg. Valnødderne brækkes i kvarte og
ristes for svag varme på en tør pande til de begynder at tage farve, derefter hakkes
de groft og blandes sammen med æbler og løg.
Saften fra en halv
eller en hel citron presses hen over, og fintrevet skal fra en økologisk
appelsin blandes i. Saften fra appelsinen kan også tilsættes efter smag og
behag. Find en håndfuld eller to af dine yndlings krydderurter, hak dem fint og
bland dem i salsaen.
Til sidst smages
salsaen til med æblesirup eller noget andet sødt og godt såsom ahornsirup eller
flydende honning, samt salt og friskkværnet sort peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar