4 personer
Ingredienser:
E1 god suppehøne
E ½ knoldselleri
E1 gulerod
E1 helt hvidløg, flækket
E 2 store skalotteløg
E Timian
E Laurbærblade
E Hele hvide peberkorn
Til klaring: 2 store
skalotteløg, 4
æggehvider.
Tilberedning:
Alle ingredienserne til suppen
koges langsomt op og skummes herunder flere gange. Suppen skal i alt koge i ca.
en time.
Imens snittes de to skalotteløg.
De skal ikke pilles, da der både er farve og smag i skallerne. De bages i
ovnen, til de næsten er helt
sorte. Den
lunkne suppe piskes med
æggehviderne
og de brunede løg, hvorefter den
koges forsigtigt op. Når den når
kogepunktet, tages den af
blusset og
sigtes gennem et klæde. Man har
nu
en mørk, klar og smagstæt
consomme.
Kødet kasseres naturligvis ikke.
Det kan for eksempel anvendes i
en
frikassé.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar