lørdag den 16. maj 2009

Ciderbrød

Dag 1 - fordej:
200 gram groft hvedemel
50 gram rugmel
5 gram gær
5 gram salt
175 gram vand


Dag 2:
300 gram fuldkorns hvedemel
125 gram rugmel
575 gram fint hvedemel
10 gram gær
20 gram salt
450 gram god, stærk cider
150 gram vand

Dag 1:

Pisk eller ælt ingredienserne til fordej grundigt sammen og lad hæve i 12 timer eller natten over

Dag 2:

Bland de tre slags mel godt og smuldr fordej og gær sammen med dem

Tilsæt salt, cider og vand, og ælt dejen grundigt - der skal slå så meget luft ind i dejen som muligt. Fortsæt til den er smidig og blank.

Form dejen til en kugle

Læg den i et meldrysset fad og dæk den med et klæde

Lad dejen hæve lunt i 45 minutter - dejen må ikke stå i træk

Skrab dejen ud på et meldrysset bord.

Pres luften ud af dejen og form den derefter til en kugle

Læg kuglen tilbage i det meldryssede fad, og lad hæve yderligere 45 minutter

Skrab dejen ud på bordet. Del den i to og form halvdelene til to smukke, glatte brød.

Lad brødene efterhæve på en bageplade med bagepapir i 1 time og 15 minutter til ca. dobbelt størrelse

Forvarm ovnen til 250 grader varmluft

Drys groft mel over brødene og snit dem på langs

Spray ovnen grundigt med vand og placer brødene i den nederste halvdel af ovnen.

Dæmp varmen til 200 grader (stadig varmluft) efter 10 minutter og bag brødene videre i 25-30 minutter til de er gyldenbrune og lyder hule, når du banker dem på undersiden.

Lad brødene køle af på en bagerist

Ingen kommentarer:

Send en kommentar