200 gram groft hvedemel
50 gram rugmel
5 gram gær
5 gram salt
175 gram vand
Dag 2:
300 gram fuldkorns hvedemel
125 gram rugmel
575 gram fint hvedemel
10 gram gær
20 gram salt
450 gram god, stærk cider
150 gram vand
Dag 1:
Pisk eller ælt ingredienserne til fordej grundigt sammen og lad hæve i 12 timer eller natten over
Dag 2:
Bland de tre slags mel godt og smuldr fordej og gær sammen med dem
Tilsæt salt, cider og vand, og ælt dejen grundigt - der skal slå så meget luft ind i dejen som muligt. Fortsæt til den er smidig og blank.
Form dejen til en kugle
Læg den i et meldrysset fad og dæk den med et klæde
Lad dejen hæve lunt i 45 minutter - dejen må ikke stå i træk
Skrab dejen ud på et meldrysset bord.
Pres luften ud af dejen og form den derefter til en kugle
Læg kuglen tilbage i det meldryssede fad, og lad hæve yderligere 45 minutter
Skrab dejen ud på bordet. Del den i to og form halvdelene til to smukke, glatte brød.
Lad brødene efterhæve på en bageplade med bagepapir i 1 time og 15 minutter til ca. dobbelt størrelse
Forvarm ovnen til 250 grader varmluft
Drys groft mel over brødene og snit dem på langs
Spray ovnen grundigt med vand og placer brødene i den nederste halvdel af ovnen.
Dæmp varmen til 200 grader (stadig varmluft) efter 10 minutter og bag brødene videre i 25-30 minutter til de er gyldenbrune og lyder hule, når du banker dem på undersiden.
Lad brødene køle af på en bagerist
Ingen kommentarer:
Send en kommentar