Mørdejsbund:
100 g smør
50 g sukker
150 g mel
2 æggeblommer
Mandelmasse:
190 g hele mandler, smuttede
90 g sukker
70 g smør
2 hele æg
2 æggeblommer
evt. hindbær, brombær, blåbær eller kirsebær
150 g abrikosmarmelade
Engelsk creme:
125 g sukker
10 æggeblommer
½ l mælk
1 vanillestang
Ælt smør og sukker sammen.
Vend mel og til sidst æggeblommer i. Ælt den ikke for meget og lad gerne dejen hvile natten over i køleskab.
Rul eller pres dejen ud, og kom den i en smurt tærteform.
Prik huller i bunden med en gaffel og lad dejen hvile i formen i 30 minutter
Bag den ved 150 grader i 5-6 minutter.
Mandelmasse:
Kør mandlerne til en fin mandelmel på en blender
Tilsæt sukker og smør og blend derefter æg og æggeblommer med. Massen skal være flydende.
Hæld massen op i den forbagte form.
Hvis sæsonen er til det, kan man lægge lidt bær i bunden af tærten, før mandelmassen hældes over.
Bag tærten ved 175 grader i ca. 15. minutter.
Lad tærten køle af.
Varm abrikosmarmeladen lidt op i et vandbad og pensl den over tærten.
Engelsk creme:
Pisk halvdelen af sukkeret sammen med æggeblommerne.
Kog mælken op med den anden halvdel af sukkeret og vanillestangen.
Hæld æggesnapsen i den varme mælk.
Sigt cremen og lad den køle af.
Servér den til tærten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar