lørdag den 16. maj 2009

Lærkekage med abrikos og engelsk creme

8 personer

Mørdejsbund:
100 g smør
50 g sukker
150 g mel
2 æggeblommer


Mandelmasse:
190 g hele mandler, smuttede
90 g sukker
70 g smør
2 hele æg
2 æggeblommer
evt. hindbær, brombær, blåbær eller kirsebær
150 g abrikosmarmelade

Engelsk creme:
125 g sukker
10 æggeblommer
½ l mælk
1 vanillestang



Ælt smør og sukker sammen.

Vend mel og til sidst æggeblommer i. Ælt den ikke for meget og lad gerne dejen hvile natten over i køleskab.

Rul eller pres dejen ud, og kom den i en smurt tærteform.

Prik huller i bunden med en gaffel og lad dejen hvile i formen i 30 minutter

Bag den ved 150 grader i 5-6 minutter.

Mandelmasse:

Kør mandlerne til en fin mandelmel på en blender

Tilsæt sukker og smør og blend derefter æg og æggeblommer med. Massen skal være flydende.

Hæld massen op i den forbagte form.

Hvis sæsonen er til det, kan man lægge lidt bær i bunden af tærten, før mandelmassen hældes over.

Bag tærten ved 175 grader i ca. 15. minutter.

Lad tærten køle af.

Varm abrikosmarmeladen lidt op i et vandbad og pensl den over tærten.

Engelsk creme:

Pisk halvdelen af sukkeret sammen med æggeblommerne.

Kog mælken op med den anden halvdel af sukkeret og vanillestangen.

Hæld æggesnapsen i den varme mælk.

Sigt cremen og lad den køle af.

Servér den til tærten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar