3 fed hvidløg
1 grøn peberfrugt, ca. 220 gram
2 skiver almindeligt hvidt brød
1 liter mineralvand til at lægge brødet i blød og lidt til suppen
400 g gode, modne tomater eller 1 glas god spansk tomat a 400 gram
3 cl (30 ml) sherryeddike
lidt salt
1½ dl olivenolie
Croutoner:
3 kviste oregano
ca 2 tsk groft salt
2 spsk god olivenolie
ca. 2 skiver almindeligt hvidt brød
Gazpacho
- Pil hvidløgene
- Skyl og tør peberfrugten, og tag kernerne ud.
- Læg brødet i blød i mineralvand.
- Kom hvidløg, peberfrugt, brød med det vand, der hænger ved, og tomat med væden i en blender og blend det.
- Hvis du bruger friske tomater, skal du blot fjerne toppen. De behøver ikke blive flået.
- Kom sherryeddike og salt i, og blend igen.
- Kom til sidsts olievenolie i - i en tynd stråle, mens maskinen kører.
- Smag til med salt, og fortynd evt. med lidt mere mineralvand, indtil suppen perler på tungen.
- Gazpacho skal ikke blendes længe. Den må godt have en lidt grov konsistens.
- Stil suppen i køleskabet indtil servering.
Croutoner
- Lav hjemmelavede croutoner krydret md oregano som tilbehør til gazpachoen.
- Stød 3 kviste friske oreganoblade i en morter sammen med groft salt.
- Spæd til med 2 spsk god olivenolie.
- Bræk brødet i grove stykker og vend dem i blandingen fra morteren i en stor skål.
- Tør dem i ovnen ved 200 grader i 5-10 minutter, til de er godt gyldne.
- Tag de grove croutoner ud af ovnen, og køl af på en rist.
- De er rigtig lækre, så det er en god ide at lave mange af dem. De holder også længe i et tæt lukket glas.
Tips
Det kan ofte bedst betale sig at bruge italienske eller spanske dåsetomater i stedet for rigtige tomater til gazpachoen, fordi det er svært at opdrive tomater, der er saftige nok.
Servér evt. suppen med chips af grøntsager: f. eks. auberginer, squash eller søde kartofler. Skær dem i meget stynde skiver, og dybsteg i olivenolie. Tag dem op og læg dem på et stykke papir, så de bliver sprøde.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar