2 tsk salt
20 g gær
2 1/4 dl vand
1 spsk olivenolie
Fyld:
125 g blåskimmelost, smuldret
125 g valnødder, hakkede
Bland ingredienserne til dejen og ælt den glat og smidig. Det tager ca. 10 minutter.
Stil dejen til hævning et lunt sted 1 time.
Slå dejen ned, når den er hævet til dobbelt størrelse.
Del dejen i 2 lige store stykker.
Flad stykkerne ud med hånden. De skal være ca. 1 cm tykke
Fyld:
For del den smuldrede ost på hvert dejstykke og drys nødderne over.
Fold den flade dej ind over sig selv. Først 2/3 og luk med den sidste 1/3.
Rul ud til 25 X 15 cm.
Form og stræk brødet brødet ovalt. Det behøver ikke være helt regulært.
Skær med en kniv 4-5 diagonale snit i dejen - næsten helt ud til kanten og træk dejen ud, så den ligner en stige.
Lad brødet efterhæve 1 time til dobbelt størrelse.
Pensl med olie og salt.
Bag ved 230 grader i 15-20 minutter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar