lørdag den 16. maj 2009

Fougasse med blå ost og valnødder (2 stk)

450 g hvedemel
2 tsk salt
20 g gær
2 1/4 dl vand
1 spsk olivenolie

Fyld:
125 g blåskimmelost, smuldret
125 g valnødder, hakkede


Bland ingredienserne til dejen og ælt den glat og smidig. Det tager ca. 10 minutter.

Stil dejen til hævning et lunt sted 1 time.

Slå dejen ned, når den er hævet til dobbelt størrelse.

Del dejen i 2 lige store stykker.

Flad stykkerne ud med hånden. De skal være ca. 1 cm tykke

Fyld:

For del den smuldrede ost på hvert dejstykke og drys nødderne over.

Fold den flade dej ind over sig selv. Først 2/3 og luk med den sidste 1/3.

Rul ud til 25 X 15 cm.

Form og stræk brødet brødet ovalt. Det behøver ikke være helt regulært.

Skær med en kniv 4-5 diagonale snit i dejen - næsten helt ud til kanten og træk dejen ud, så den ligner en stige.

Lad brødet efterhæve 1 time til dobbelt størrelse.

Pensl med olie og salt.

Bag ved 230 grader i 15-20 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar