300 g persillerødder
300 g gulerødder
1 bdt brøndkarse (helst vild)
2 skalotteløg
2 spsk. andefedt (eller god olie)
æbleeddike
2 dl lys hønsebouillon
salt og peber fra kværn
- Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker på størrelse med en terning.
- Skyl og pluk brøndkarsen.
- Hak skalotteløgene fint.
- Sauter rodfrugterne blidt i andefedtet, så de falder en smule sammen uden at tage farve.
- Hæld lidt æbleeddike på og kog bort.
- Krydr med salt og peber.
- Hæld bouillonen på og kog rodfrugterne møre, alt imens bouillonen koger bort.
- Træk panden til side og lad grøntsagerne køle noget af.
- Hæld dem i en skål, mens de stadig er lune.
- Vend skalotteløg i og smag til med salt, peber og æbleeddike.
Server straks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar