onsdag den 13. maj 2009

Glacerede rodfrugter med bitre elementer

4 personer

300 g persillerødder
300 g gulerødder
1 bdt brøndkarse (helst vild)
2 skalotteløg
2 spsk. andefedt (eller god olie)
æbleeddike
2 dl lys hønsebouillon
salt og peber fra kværn

  1. Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker på størrelse med en terning.
  2. Skyl og pluk brøndkarsen.
  3. Hak skalotteløgene fint.
  4. Sauter rodfrugterne blidt i andefedtet, så de falder en smule sammen uden at tage farve.
  5. Hæld lidt æbleeddike på og kog bort.
  6. Krydr med salt og peber.
  7. Hæld bouillonen på og kog rodfrugterne møre, alt imens bouillonen koger bort.
  8. Træk panden til side og lad grøntsagerne køle noget af.
  9. Hæld dem i en skål, mens de stadig er lune.
  10. Vend skalotteløg i og smag til med salt, peber og æbleeddike.

Server straks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar