onsdag den 13. maj 2009

Mandel-citruskage

Kage

45 g gammelt brød
200 g sukker
100g mandler
1½ tsk. bagepulver
2 appelsiner
1 citron
4 stk. æg
1¾ dl olivenolie

  1. Blend brød, sukker, mandler, bagepulver og skallen af citrusfrugterne i en food-processor .
  2. Tilsæt æg et ad gangen, mens maskinen kører, og hæld olien i lidt efter lidt.
  3. Kom dejen i en smurt form og bag kagen i ca. 40 min ved 150–170º.

Citrussirup

Saften af citrusfrugterne

80 g rørsukker

2-3 hele nelliker

3 stænger hel kanel

  1. Kom alle ingredienserne i en gryde og reducer til ½-delen.
  2. Kagen prikkes med en gaffel og halvdelen af lagen hældes over kagen.
  3. Trækker lidt og vædes måske med mere lage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar