onsdag den 13. maj 2009

Jødisk mandelkage

8-10 personer

2 usprøjtede appelsiner
250 g mandler
6 æg
250 g sukker
evt. 1 spsk orange-blomstvand
1 tsk bagepulver
2 spsk fintrevet tørret brødkrumme eller rasp

Tilbehør:
2 dl youghurt, gerne let drænet
1⁄2 dl flydende honning

  1. Vask appelsinerne og kog dem hele i halvanden time, eller indtil de er meget bløde.
  2. Forvarm ovnen til 190°.
  3. Skold, smut og hak mandlerne lidt groft.
  4. Pisk æggene med suk­keret.
  5. Tilsæt orangeblomstvand og de grofthakkede mandler.
  6. Sigt bagepulver i og tilsæt brødkrumme.
  7. Rør godt rundt.
  8. Skær appelsinerne i kvarter og fjern kernerne.
  9. Kom dem i en foodprocessor eller blender og blend dem til puré.
  10. Bland puréen grundigt sammen med mandeldejen.
  11. Hæld dejen i en ca. 23 cm springform (smurt, medmindre du bruger sliplet) og bag kagen i ovnen ca. 1 time.
  12. Lad kagen køle af i formen, før den vendes ud.
  13. Nyd kagen med yoghurt og flydende honning og gerne en appelsinsalat.

Fra Claus Meyer

Ingen kommentarer:

Send en kommentar