2 usprøjtede appelsiner
250 g mandler
6 æg
250 g sukker
evt. 1 spsk orange-blomstvand
1 tsk bagepulver
2 spsk fintrevet tørret brødkrumme eller rasp
Tilbehør:
2 dl youghurt, gerne let drænet
1⁄2 dl flydende honning
- Vask appelsinerne og kog dem hele i halvanden time, eller indtil de er meget bløde.
- Forvarm ovnen til 190°.
- Skold, smut og hak mandlerne lidt groft.
- Pisk æggene med sukkeret.
- Tilsæt orangeblomstvand og de grofthakkede mandler.
- Sigt bagepulver i og tilsæt brødkrumme.
- Rør godt rundt.
- Skær appelsinerne i kvarter og fjern kernerne.
- Kom dem i en foodprocessor eller blender og blend dem til puré.
- Bland puréen grundigt sammen med mandeldejen.
- Hæld dejen i en ca. 23 cm springform (smurt, medmindre du bruger sliplet) og bag kagen i ovnen ca. 1 time.
- Lad kagen køle af i formen, før den vendes ud.
- Nyd kagen med yoghurt og flydende honning og gerne en appelsinsalat.
Fra Claus Meyer
Ingen kommentarer:
Send en kommentar