2-3 stænger vanille
140 gram sukker
7-8 æggeblommer, alt efter størrelse
2½ dl sødmælk
7 dl piskefløde
orangeblomstvand, ganske lidt
5-6 clementiner eller mandariner
Cassonade:
brunt rørsukker
Tilberedning:
- Skrab kornene ud af vanillestængerne og bland dem med sukker og æggeblommer.
- Rør med et piskeris til sukkeret er opløst. Kun røre. Ikke piske, da æggemassen ikke må skumme.
- Bland mælk, fløde og orangeblomstvand i, si cremen.
- Lad cremen hvile en times tid. Skum den af.
- Pil clementinerne.
- Læg 6 fileter i 10 skåle med en bunddiameter på 11 cm med skrå sider.
- Fyld cremen i skålene i et lag på 1½-2 cm's tykkelse.
- Clementinerne må ikke ligge for tæt, så vil cremen ikke sætte sig.
- Bag i en ovn ved 95 grader til cremen sætter sig, 35-50 minutter alt efter ovn. Cremen skal stadig skælve.
- Lad cremen køle af og drys et tyndt lag cassonade på.
- Karamelliser sukkeret med en blæselampe, ovnens grill kan bruges i nødstilfælde.
Den klassiske opskrift er uden clementiner og orangeblomstvand, og den sætter sig nemmere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar