søndag den 4. oktober 2009

Vanillesyltede pærer


















8 store faste pærer eller 20 gråpærer
1 l vand
600 gram sukker
2 stænger vanille
1 strimmel citronskal


Tilbehør: Kold flødeskum eller en god vanilleis med chokoladesovs.


  • Skræl pærerne, del dem fra top til bund og tag kernehuset ud.
  • Flæk vanillestængerne og skrab kornene ud.
  • Kog vand sukker og vanillestænger til sukkeret opløses.
  • Kom pærerne i sukkerlagen og lad dem simre til de er helt møre. Tjek det ved at stikke en urtekniv i pærerne. Når der ikke er modstand længere er de færdige. Hvis der er for lidt plads til pærerne i gryden, koger man pærerne af 2 gange.
  • Pak pærerne tæt i store sylteglas, og hæld lagen over, så den dækker. Stik vanillestænger og citronskallen ned i glassene. På denne måde kan pærerne holde en uges tid i køleskabet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar