8 store faste pærer eller 20 gråpærer
1 l vand
600 gram sukker
2 stænger vanille
1 strimmel citronskal
Tilbehør: Kold flødeskum eller en god vanilleis med chokoladesovs.
- Skræl pærerne, del dem fra top til bund og tag kernehuset ud.
- Flæk vanillestængerne og skrab kornene ud.
- Kog vand sukker og vanillestænger til sukkeret opløses.
- Kom pærerne i sukkerlagen og lad dem simre til de er helt møre. Tjek det ved at stikke en urtekniv i pærerne. Når der ikke er modstand længere er de færdige. Hvis der er for lidt plads til pærerne i gryden, koger man pærerne af 2 gange.
- Pak pærerne tæt i store sylteglas, og hæld lagen over, så den dækker. Stik vanillestænger og citronskallen ned i glassene. På denne måde kan pærerne holde en uges tid i køleskabet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar