søndag den 10. januar 2010

Rødkålssalat med æbler og spelt

4 personer


1 dl perlespelt

2 æbler, f.eks. ingrid marie eller cox orange

½ liter fintsnittet rødkål

1 fintsnittet rødløg

1 dl grofthakkede, tørrede, frugter f.eks. abrikoser, rosiner og tranebær samt lidt syltet ingefær


Dressing:

2 spsk olie

4 spsk æbleeddike

2 tsk akaciehonning

1 tsk spidskommen

Salt og peber



  1. Kog perlespelten efter anvisningen på pakningen, afdryp og afkøl den.
  2. Udkern og snit æblerne i både.
  3. Bland perlespelt, æbler og rødkål samt rødløg med de tørrede frugter.
  4. Rør dressingen sammen og smag den godt til med salt og peber, før den blandes med salaten, som gerne må trække 15 – 20 minutter og gerne længere.


Tips.

I stedet for perlespelt kan du bruge bulgur.

1 dl bulgur overhældt med 1 dl koldt vand, trækker til væden er opsuget


Serveres som tilbehør til fjerkræ, svinekød og marmoreret oksekød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar