4 personer
1 dl perlespelt
2 æbler, f.eks. ingrid marie eller cox orange
½ liter fintsnittet rødkål
1 fintsnittet rødløg
1 dl grofthakkede, tørrede, frugter f.eks. abrikoser, rosiner og tranebær samt lidt syltet ingefær
Dressing:
2 spsk olie
4 spsk æbleeddike
2 tsk akaciehonning
1 tsk spidskommen
Salt og peber
- Kog perlespelten efter anvisningen på pakningen, afdryp og afkøl den.
- Udkern og snit æblerne i både.
- Bland perlespelt, æbler og rødkål samt rødløg med de tørrede frugter.
- Rør dressingen sammen og smag den godt til med salt og peber, før den blandes med salaten, som gerne må trække 15 – 20 minutter og gerne længere.
Tips.
I stedet for perlespelt kan du bruge bulgur.
1 dl bulgur overhældt med 1 dl koldt vand, trækker til væden er opsuget
Serveres som tilbehør til fjerkræ, svinekød og marmoreret oksekød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar