(4 personer)
ca. 80 g hasselnøddekerner
500 g rosenkål
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 stor kartoffel (100-150 g) af en melet sort (fx Estima)
1 tynd skive selleri
2 spsk. smør
2 spsk. olivenolie
1 lille tsk. karry
4 dl god hønse-, kalve- eller grønsagsbouillon
salt og peber
3-4 små kviste løvstikke
1 bundt purløg (½ lille potte)
1 dl fløde
1 dl sødmælk
lidt reven muskatnød
citronsaft eller hvidvinseddike
- Rist nødderne i ovnen ved 125 grader i 12-15 min., eller på en pande over svagt blus i 5-7 min. – hold dem i konstant bevægelse imens. Lad dem køle af.
- Rens og trim rosenkålene. Pil løg og hvidløg. Skræl kartoffel og selleri. Skær alle grøntsager i små stykker, men hold dem adskilt. Klar løg og hvidløg i smør og olie i en gryde. Tilsæt rosenkål og lad dem simre i 3-4 min. sammen med løgene, uden at noget af det tager farve. Tilsæt karry og lad det simre yderligere et minuts tid. Tilsæt kartoffel, selleri, bouillon, 5 dl vand samt lidt salt og peber. Læg låg på gryden og lad det koge blidt, til alt er meget mørt (20-25 min.) Hak nødder og krydderurter fint imens.
- Blend grøntsager og væske, til det er helt glat, blend det af et par gange. Hæld det hele tilbage i gryden, tilsæt fløde og mælk og lad suppen komme i kog og småkoge i 3-4 min. Krydr med muskatnød og smag til med salt og peber samt lidt citronsaft eller vineddike.
- Server suppen med de hakkede krydderurter og nødder over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar