mandag den 11. januar 2010

Jettes søde favorit: Mørdej med fyld af mandler og honning

Ca. 50 stykker kage

Mørdej

270 gram mel

85 gram sukker

1½ tsk bagepulver

125 gram usaltet smør

1 æg

1 spsk vand

Fyld

200 gram sukker

125 gram usaltet smør

¾ dl honning

½ dl piskefløde

130 gram finthakket sukat – kan øges efter ønske

250 gram mandelflager


  1. Sæt ovnen på 200 grader.
  2. Bland mel, bagepulver og sukker.
  3. Smuldr smørret heri og saml dejen hurtigt med æg og lidt vand.
  4. Pak dejen i plastfilm og stil den i køleskabet i en halv time.
  5. Beklæd bradepanden med bagepapir.
  6. Rul dejen ud, så den passer til bradepanden.
  7. Forbag bunden i ca. 10 minutter.
  8. Kom sukker, smør og honning i en tykbundet gryde og smelt det over svag varme.
  9. Tag gryden fra varmen og rør fløde, sukat og mandler i.
  10. Bred fyldet ud over dejbunden og bag kagen gyldenbrun midt i ovnen i ca. 30 minutter.
  11. Tag kagen ud af bradepanden, fjern bagepapiret og lad den køle af på en bagerist.
  12. Skær kagen skråt ud i mindre stykker med en skarp kniv.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar