4 personer
Havsalt og peber
500 gram asparges
500 gram frisk båndpasta
2 ¾ dl piskefløde
En lille håndfuld basilikum (bladene nippes af stænglerne, der nippes fint)
En håndfuld udstenede sorte oliven
2 håndfulde friskrevet parmesanost
Ekstra jomfruolivenolie
- Bring en stor gryde letsaltet vand i kog.
- Knæk den træede ende af aspargesene
- Skær aspargeserne i tynde stimler på langs med en skrællekniv eller en skarp kniv og dem til side.
- Kog båndpastaen efter anvisningen på pakken.
- Tilsæt aspargesstrimlerne et minut før pastaen er kogt færdig.
- Varm fløden i en anden stor gryde sammen med de hakkede basilikumstængler, indtil den begynder at boble.
- Tag gryden af varmen, og stil den til side.
- Hæld vandet fra pastaen, men gem lidt til senere.
- Læg pastaen tilbage i gryden og tilsæt hurtigt den varme fløde, oliven, parmesanost og salt og peber efter smag.
- Bland ingredienserne og tilsæt så en ganske lille smule af kogevandet fra pastaen. Det giver saucen en flot struktur.
- Server pastaen i varme dybe tallerkener Pynt med basilikumblade, og slut af med et stænk ekstra jomfruolivenolie.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar