lørdag den 19. juni 2010

Pasta med asparges og oliven

4 personer

Havsalt og peber

500 gram asparges

500 gram frisk båndpasta

2 ¾ dl piskefløde

En lille håndfuld basilikum (bladene nippes af stænglerne, der nippes fint)

En håndfuld udstenede sorte oliven

2 håndfulde friskrevet parmesanost

Ekstra jomfruolivenolie


  1. Bring en stor gryde letsaltet vand i kog.
  2. Knæk den træede ende af aspargesene
  3. Skær aspargeserne i tynde stimler på langs med en skrællekniv eller en skarp kniv og dem til side.
  4. Kog båndpastaen efter anvisningen på pakken.
  5. Tilsæt aspargesstrimlerne et minut før pastaen er kogt færdig.


  6. Varm fløden i en anden stor gryde sammen med de hakkede basilikumstængler, indtil den begynder at boble.
  7. Tag gryden af varmen, og stil den til side.


  8. Hæld vandet fra pastaen, men gem lidt til senere.
  9. Læg pastaen tilbage i gryden og tilsæt hurtigt den varme fløde, oliven, parmesanost og salt og peber efter smag.
  10. Bland ingredienserne og tilsæt så en ganske lille smule af kogevandet fra pastaen. Det giver saucen en flot struktur.


  11. Server pastaen i varme dybe tallerkener Pynt med basilikumblade, og slut af med et stænk ekstra jomfruolivenolie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar