Til 4 personer
4 skiver oksefilet, ca. 1 kg
Salt og peber
Smør
Olie
Ovnbagte hvidløg:
2 små fed hvidløg, skåret over på midten på den vandrette led
2 spsk olivenolie
Rødbeder og svampe:
150 g kantareller, rensede
100 g shiitake*, rensede
50 g smør
1 bdt rødbeder, kogte og skåret i både
Salt og peber
Rødløgssmør:
150 g smør, stuetemperatur
1 rødløg, finthakket
Salt og peber
Oksefilet:
- Læg et snit gennem fedtkanten på hver skive oksefilet.
- Brun dem på alle sider på panden i smør og olie, og steg dem derefter færdig i ovnen ved 150 g, til de får den ønskede temperatur (lidt rød: 55-60 grader, svagt rosa: 60-65 grader, gennemstegt: 65-68 grader).
- Drys dem med salt og peber.
Ovnbagte hvidløg:
- Pensl hvidløgene med olivenolie, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min., eller til de bliver lysebrune.
Rødbeder og svampe:
- Svits svampene i smør på en pande.
- Vend rødbederne i til sidst, og svits kort det hele sammen.
- Smag til med salt og peber.
Rødløgssmør:
- Rør smør og rødløg sammen, og smag til med salt og peber.
Ved servering:
- Læg en skive oksefilet på tallerkenen, og kom derefter rødbeder og svampe samt rødløgssmør på.
- Pynt med de bagte hvidløg, og server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar