søndag den 29. april 2012

Risotto med tomat og spinat


1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
100 g bacon 
300 g risottoris  
2 dl hvidvin 
1 liter grønsagsbouillon 
1 bakke 
babyspinat, 100 g 
400 g 
cocktailtomater 
50 g hel parmesanost
Salt og peber
1 potte frisk 
basilikum


  • Hak løg og pres hvidløgene. 
  • Varm olie på en sautepande og svits løg, hvidløg og bacon ved svag varme til det er næsten sprødt, men uden at løgene tager farve. 
  • Tilsæt ristene og rist til de er gyldne. 
  • Hæld hvidvin på og lad det fordampe. 
  • Spæd gradvist til med bouillon og lad risene simre ved svag varme i ca. 20 minutter til de er møre og bouillonen kogt ind. 
  • Skyl spinaten og slyng den godt tør. 
  • Skær tomaterne i både. 
  • Skær flager af parmesanosten til pynt. 
  • Resten af osten rives fint. 
  • Vend forsigtigt spinat, tomater og reven parmesanost i risottoen og varm igennem til spinaten falder sammen. 
  • Smag risottoen til med salt og peber og server med masser af basilikum og parmesanflager.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar