mandag den 7. maj 2012

Æble- og fennikelsalat med rørt laks


Ingredienser

Til 4 personer

250-300 g
 laks, varmrøget
2-3 spsk cremefraiche 9 %
½ lille rødløg, finthakket
2-3 spsk
 purløg, finthakket
Salt og friskkværnet
 peber

Æble-fennikelsalat:
1-2 fennikler
1-2 æbler, fx Ingrid Marie eller Rubens, udkernede
Citronsaft + lidt reven citronskal, økologisk
Olivenolie
Salt og
 peber

Stegte kapers:
4 spsk
 kapers, velafdryppede
Olivenolie, til stegning

* I stedet for
 laks kan bruges friskrøget makrel.

Fremgangsmåde
Pil laksen for skind og evt. større ben. Brug en gaffel, og rør laksekødet med cremefraiche, rødløg, purløg samt salt og peber.

Æble-fennikelsalat: Snit fenniklerne fint, og gem lidt af den grønne top til pynt.
Snit æblerne i både, bland dem med fennikel, lidt citronsaft og -skal, og smag til med lidt olivenolie, salt og peber.
Tryk kapersene tørre, og steg dem på en lille pande i olivenolie, til de er sprøde.
Lad dem afdryppe på lidt køkkenpapir, før de drysses over salaten, der pyntes med fennikeltop, og serveres med de rørte laks



Ingen kommentarer:

Send en kommentar