torsdag den 31. maj 2012
Luksus rabarbertærte med marcipan
225 g hvedemel
150 g smør
3 spsk sukker
2 æggeblommer
Fyld
400 rabarber
2 spsk sukker
2 æggehvider
4 spsk sukker
150 g reven rå marcipan
Korn af ½ stang vanilje
40 g smuttede mandler
2 spsk sukker
Pynt
Evt. lidt sigtet flormelis
Tilbehør
Flødeskum
Smuldr smørret i melet.
Bland sukker og æggeblommer i og saml dejen.
Lad dejen hvile ca. 30 min. i køleskab. Udrul dejen til 1 rund plade.
Fordel dejen i en smurt tærteform ca. 26 cm i diameter.
Skær rensede rabarberstilke i ½ cm tykke skiver.
Kom dem i en skål og drys med 2 spsk sukker.
Pisk æggehviderne stive.
Tilsæt de 4 spsk sukker og pisk til det bliver lidt sejt.
Riv marcipanen og vend den i.
Rør vaniljekorn i.
Fordel blandingen i tærtebunden.
Fordel rabarberne over.
Drys mandler og 2 spsk sukker over.
Bag tærten i ovnen ved 175 gr. i ca. 1 time på midterste ovnribbe.
Afkøl tærten, drys den evt. med lidt sigtet flormelis og server den med flødeskum.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar