torsdag den 31. maj 2012

Luksus rabarbertærte med marcipan



225 g hvedemel
150 g smør
3 spsk sukker
2 æggeblommer

Fyld
400 rabarber
2 spsk sukker
2 æggehvider
4 spsk sukker
150 g reven rå marcipan
Korn af ½ stang vanilje
40 g smuttede mandler
2 spsk sukker

Pynt
Evt. lidt sigtet flormelis

Tilbehør
Flødeskum


Smuldr smørret i melet.

Bland sukker og æggeblommer i og saml dejen.

Lad dejen hvile ca. 30 min. i køleskab. Udrul dejen til 1 rund plade.

Fordel dejen i en smurt tærteform ca. 26 cm i diameter.

Skær rensede rabarberstilke i ½ cm tykke skiver.

Kom dem i en skål og drys med 2 spsk sukker.

Pisk æggehviderne stive.

Tilsæt de 4 spsk sukker og pisk til det bliver lidt sejt.

Riv marcipanen og vend den i.

Rør vaniljekorn i.

Fordel blandingen i tærtebunden.

Fordel rabarberne over.

Drys mandler og 2 spsk sukker over.

Bag tærten i ovnen ved 175 gr. i ca. 1 time på midterste ovnribbe.

Afkøl tærten, drys den evt. med lidt sigtet flormelis og server den med flødeskum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar