søndag den 27. maj 2012

Rabarbercrumble med vanillecreme og esdragon


(4 personer)
250 gram smør
250 gram sukker
500 gram hvedemel
1 stort bundt rabarber
lidt vand
sukker efter behag
1 stang vanille
lidt estragon
1 liter fromage frais
1-2 tsk flormelis
marv af 2 stænger vanille

Rør smør, sukker, hvedemel sammen. Ælt til en ensartet dej. Stil den koldt en time

Skyl rabarberne. Skær dem i ens små stykker, aftør dem.

Flæk vanillen og skrab kornene ud.

Kog vand, vanillemarv, stang og sukker op og hæld det over rabarberne. Lad det trække en ½ time.

Rør fromage med vanille og smag til med flormelis.

Dræn lagen fra rabarberne.

Skær estragonen, drys det over rabarberne og læg dem i et ildfast fad. Fordel crubledejen over.

Bag kagen i 20-25 minutter ved 190 grader indtil den er gylden.

Server den lun med vanillecremen.

Server en afkølet hvidvin til den lune crumble, vælg f. Eks. En tysk eiswein med et par år på bagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar