Tilsæt et par dråber olivenolie - helst
koldpresset jomfruolivenolie. Vitamingrupper er enten fedt- eller
vandopløselige. De vandopløselige vitaminer er f. eks. B og C. De
fedtopløselige er bl.a. Vitamin A, D og E. De få dråber olie i en juice hjælper
kroppen med at optage de fedtopløselige vitaminer. Man behøver ikke olien, hvis
der f. eks. er avocado i ens juice. For avocado er fed nok i sig selv til at få
optagelsen i kroppen til at fungere.
Det første, der skal i blenderen er en isterning.
Iesterningen køler blenderen, der bliver varm, når den kører. Varme dræber
vitaminer og mineraler. Og så smager juicen bedre, når den er kold.
Drik juicen med det samme. Jo hurtigere man
drikker juicen, des flere vitaminer og mineraler får man ud af den.
Miks med omtanke. Vitaminer og mineraler opfører sig
som synergister og antagonister. Enten hjælper de hinanden med at blive optaget
i kroppen eller de blokerer for hinanden. Det er en god ide at blande jordbær
og appelsin, fordi C-vitamin gør det nemmere at optage jern fra jordbær.
Ingefær og gulerod er et godt match, fordi man kan optage mere A-vitamin fra
guleroden, når man hjælper lidt på vej med zink fra ingefær. Man skal ikke
blande A- og K-vitamin, fordi de blokerer for hinanden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar