søndag den 17. juni 2012

Tærte med spinat, svampe og hvid ost


Fuldkornstærtebund
75 g grahamsmel
75 g hvedemel
½ tsk. salt
75 g smør
1-2 spsk. koldt vand

Fyld
500 g svampe, gerne forskellige slags
1 pose frossen helbladet spinat, ca. 500 g
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
100 g fetaost (eller anden hvid ost)
3 æg
2 dl creme fraiche
Salt og peber
75 g reven ost

Tærtebund
Bland grahamsmel, hvedemel og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med koldt vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile ca. 30 minutter i køleskabet.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk det ene stykke bagepapir af og vend det andet med den udrullede mørdej nedad henover en smurt tærteform ca. 25 cm i diameter. Træk forsigtigt bagepapiret af og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten. Prik dejen med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bunden og fyld den med tørrede bønner eller tærtekugler. Bag bunden ved 200 grader i ca. 12 minutter. Fjern bønner og bagepapir.

Fyld
Rens svampene. Damp spinaten i en gryde ved svag varme.

Varm olien på en pande og rist svampe med presset hvidløg ved god varme i ca. 3 minutter. Tag panden af varmen.

Rør æg med creme fraiche. Vrid spinaten fri for vand og vend i æggemassen sammen med svampe og fetaost skåret i tern. Krydr med salt og peber. Fordel grøntsagsfyldet på tærtebunden og drys osten over.

Bag tærten i midten af ovnen i ca. 25 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar