onsdag den 13. maj 2009

Svampefrikassé

500 gram blandede svampe
150 gram usaltet smør
salt og peber
1½ dl hvidvin
citronsaft
purløg

  1. Svampene børstes og evt. skylles hurtigt i masser af vand, hvis det er nødvendigt.
  2. De skæres i mindre stykker.
  3. I en sauterpande smeltes ca. 1/4 af smørret.
  4. Svampene kommes i, sauteres let uden at tage farve, krydres med lidt salt og peber.
  5. Tilsæt vinen og lad svampene koge møre under låg i 6 minutter.
  6. Svampene tages op, fonden reduceres til den begynder at jævne og piskes med resten af det kolde smør.
  7. Der er en god ide at skære smørret i tern og tilsætte det lidt ad gangen.
  8. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber, hvis det er nødvendigt.
  9. Kom svampene tilbage i saucen, varm op uden at det koger.

Server i dybe tallerkener og drys med purløg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar