150 gram usaltet smør
salt og peber
1½ dl hvidvin
citronsaft
purløg
- Svampene børstes og evt. skylles hurtigt i masser af vand, hvis det er nødvendigt.
- De skæres i mindre stykker.
- I en sauterpande smeltes ca. 1/4 af smørret.
- Svampene kommes i, sauteres let uden at tage farve, krydres med lidt salt og peber.
- Tilsæt vinen og lad svampene koge møre under låg i 6 minutter.
- Svampene tages op, fonden reduceres til den begynder at jævne og piskes med resten af det kolde smør.
- Der er en god ide at skære smørret i tern og tilsætte det lidt ad gangen.
- Smag saucen til med citronsaft, salt og peber, hvis det er nødvendigt.
- Kom svampene tilbage i saucen, varm op uden at det koger.
Server i dybe tallerkener og drys med purløg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar