onsdag den 13. maj 2009

Lakridspannacotta med pæresalsa

4 personer

Lakridspannacotta

2 blade husblas
½ liter piskefløde
1½ spsk sukker
1 tsk knust engelsk lakrids

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Kog fløde og sukker i en tykbundet gryde sammen med den knuste lakrids.
  3. Bring blandingen i kog under omrøring.
  4. Tag gryden af varmen, træk husblassen op af vandet og kom den i den varme lakridsfløde.
  5. Rør til husblassen er opløst.
  6. Fordel lakridsfløden i 4 små glas - ca 1 1/4 dl i hver.
  7. Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 5 timer

Pæresalsa

2 spsk rørsukker

1 tsk fintrevet limeskal

½ dl friskpresset limesaft

2 pærer i mindre stykker (ca. 250 gram)

  1. Rør sukker, limeskal og -saft sammen.
  2. Vend pærerne i lagen og lad dem trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  3. Pannacottaerne pyntes med citronmelisseblade og engelsk lakrids

Tips

  • Pannacottaerne kan laves dagen før.
  • Pannacottaerne kan laves med halv fløde og halv sødmælk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar