onsdag den 13. maj 2009

Løgtærte med ost, oliven og bladspinat

4 personer

1 usødet tærtedej
6-7 løg
olivenolie
50 g gorgonzola
50 g fed gedeost
50 g gammel parmesan
200 g renset bladspinat
100 g gode sorte oliven uden sten
3 æg
1 dl sødmælk

  1. Rul tærtedejen ud og kom den i en tærteform.
  2. Forbag dejen i 10-12 minutter, eller indtil den er gylden.
  3. Skær halvdelen af løgene i både og kom dem i en gryde.
  4. Sauter dem til de er bløde; tilsæt al osten, spinaten, oliven og rør det sammen til en ensartet masse.
  5. Kom massen i bunden af tærteformen.
  6. Skær de resterende løg i skiver og læg disse ovenpå massen og dryp dem med olivenolie, salt peber og sukker.
  7. Bland æg og mælk og hæld det over tærten.
  8. Bag tærten i ovnen ved 165 grader i 20 minutter.

Tilberedningstid: 45 minutter.

Tilbehør:

Køb en tørret skinke af god kvalitet, gerne sortfod fra Cordoba. Server den tempereret i tynde skiver med olivenolie og lidt oliven.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar