Mandelbund:
200 g fint rørsukker
3 store æg
200 g mandler
lidt smør til formen
Rårørt vaniljecreme:
1½ dl piskefløde
1 spsk flormelis
korn af 1 vaniljestang
1½ dl cremefraiche 38%
Friske jordbær, hindbær, brombær, blåbær eller en blanding.
Mynte- eller citronmelisseblade (kan udelades)
Bund:
Pisk sukker og æg til en tyk creme.
Mal mandlerne i en blender eller hak dem fint og vend dem i cremen.
Tegn en cirkel om springformen på et stykke bagepapir, klip den ud og læg den i formens bund.
Smør papiret og siderne af formen med en klat smør.
Hæld dejen i formen og bag den ved 175 grader i 30-35 minutter.
Lad kagen blive kold i formen på en rist.
Creme:
Pisk fløden til skum.
Sigt flormelis og vanilje sammen og vend det i skummet med cremefraichen.
Fordel cremen på den kolde kage.
Før servering fordeles bærrene på kagens top, og der pyntes med mynte- eller citronmelisseblade der stikkes ned mellem bærrene.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar