mandag den 18. maj 2009

Mandelkage

Mandelbund:
200 g fint rørsukker
3 store æg
200 g mandler
lidt smør til formen


Rårørt vaniljecreme:
1½ dl piskefløde
1 spsk flormelis
korn af 1 vaniljestang
1½ dl cremefraiche 38%


Friske jordbær, hindbær, brombær, blåbær eller en blanding.

Mynte- eller citronmelisseblade (kan udelades)

Bund:
Pisk sukker og æg til en tyk creme.

Mal mandlerne i en blender eller hak dem fint og vend dem i cremen.

Tegn en cirkel om springformen på et stykke bagepapir, klip den ud og læg den i formens bund.

Smør papiret og siderne af formen med en klat smør.

Hæld dejen i formen og bag den ved 175 grader i 30-35 minutter.

Lad kagen blive kold i formen på en rist.

Creme:
Pisk fløden til skum.

Sigt flormelis og vanilje sammen og vend det i skummet med cremefraichen.

Fordel cremen på den kolde kage.

Før servering fordeles bærrene på kagens top, og der pyntes med mynte- eller citronmelisseblade der stikkes ned mellem bærrene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar