mandag den 18. maj 2009

Salat med asparges, parmesan tuilles og granatæble

(4personer)

12-16 grønne asparges
frissé salat
200 gram fintrevet parmesan
lidt frisk esdragon
2 granatæbler
1 dl god olivenolie
lidt sorte oliven uden sten
½ dl god balsamico - gerne 7- eller 12 års


Knæk bundene af aspargesene og smid bundene væk.

Del aspargesene et par gange.

Kog en gryde vand op og blancher aspargesene heri i 10-15 sekunder.

Køl dem ned i koldt vand.

Kom bagepapir på en bageplade.

Fordel den revne parmesan i ensartede forme herpå

Bag dem gyldne i ovnen ved 185 grader, 4-6 minutter, eller indtil de er gyldenbrune.

Køl parmesantuillene ned.

Del granatæblerne på midten. Tag en ske og bank på skallen af æblerne; så ryger kernerne ud.

Kom dem i en skål sammen med balsamico, olie og oliven.

Skyl estragon og frissé-salat og anret aspargesene, tuilles, salat estragon og granatæblesalaten lagvis.

Tilbehør:

Steg et andebryst rosa. Efter skindet er brunet, kan det gnides med honning og rosmarin. Skær brystet i tynde skiver og server til salaten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar