4 store håndfulde tomater i forskellige størrelser og farver
Havsalt og friskkværnet sort peber
1 skvæt god ekstra-jomfruolivenolie
Kryddereddike eller balsamico
1 frisk rød chili
1 spsk friskhakket merian
½ finthakket fed hvidløg
1 stor håndfuld friske basilikumblade
Skær tomaterne ud i bidder i forskellige størrelser.
Læg tomaterne i et dørslag og drys dem godt med salt. Salten skal trække væske ud af tomaterne og dermed koncentrere smagen.
Lad tomaterne trække i 20 minuter, så overskydende væske og salt kan dryppe af.
Kom de afdryppede tomater i en skåål og vend dem i ekstra-jomfruolivenolie og skvæt kryddereddike eller balsamico.
Flæk chilien, skrab kernerne ud. Kasser kernerne og skær chilien i tynde skiver.
riv de største basilikumblade i mindre stykker og vend såvel chili som basilikum i salaten sammen med peber, merian og hvidløg.
Vend det hele ud på et serveringsfad, hæld lidt ekstra-jomfruolivenolie over og drys salaten med de mindste basilikumblade.
Eventuelle rester kan vendes i varm spaghetti som en lynsauce.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar