(4 personer)
½ dl limesaft og skal (brug eventuelt et juliennejern til skallen)
½ dl vand
150 g rørsukker eller sukker
friskkværnet peber efter smag
600 gram friske jordbær
Kom limesaft, vand og sukker op i en gryde og kog det igennem i 3-4 minutter. Skum af og tilsæt sort peber og limeskal.
Lad være med at spare på peberen - det må gerne være lidt stærkt.
Varm forsigtigt siruppen igennem og køl den helt af.
Opbevar den i et lukket glas eller en beholder i køleskabet.
Skyl jordbærrene under koldt vand, fjern det grønne og skær bærrene over en eller to gange alt efter størrelsen.
Anret jordbærrene i en skål eller på en tallerken og kom en smule sirup over dem.
Det smager dejligt sammen med græsk yoghurt.
Man kan blande jordbærrene med friske hindbær for at fremme smagen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar