søndag den 20. september 2009

Johans svampesuppe

(4 personer)

500 gram blandede svampe eller mørke champignon

1 løg

1 fed hvidløg

20 g smør

2 tsk. paprika

1 spsk. Hvedemel

2 dl tør hvidvin

6 dl hønsebouillon

1 krydderbuket af f.eks.: persille, timian og rosmarin

2 tsk. koncentreret tomatpuré

2 dl piskefløde

1-2 spsk. hakket persille


  1. Børst og rens eller skyl svampene og dup dem tørre.
  2. Hak svampene groft.
  3. Pil og hak løg og hvidløg fint.
  4. Svits det hele i smørret i en stor gryde.
  5. Lad det snurre 5-10 minutter.
  6. Drys med krydderier og drys melet over. Rør til det er opsuget.
  7. Kom vin og bouillon ved sammen med tomatpuré.
  8. Bind en krydderbuket og kom den ved.
  9. Bring suppen i kog og kog ved svag varme og under låg suppen i 20 minutter.
  10. Tag krydderbuketten op og kom fløden i.
  11. Kog igen under låg 10 minutter.
  12. Smag til og kom hakket persille i til sidst.
  13. Varm lige igennem.

Server med brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar