(4 personer)
500 gram blandede svampe eller mørke champignon
1 løg
1 fed hvidløg
20 g smør
2 tsk. paprika
1 spsk. Hvedemel
2 dl tør hvidvin
6 dl hønsebouillon
1 krydderbuket af f.eks.: persille, timian og rosmarin
2 tsk. koncentreret tomatpuré
2 dl piskefløde
1-2 spsk. hakket persille
- Børst og rens eller skyl svampene og dup dem tørre.
- Hak svampene groft.
- Pil og hak løg og hvidløg fint.
- Svits det hele i smørret i en stor gryde.
- Lad det snurre 5-10 minutter.
- Drys med krydderier og drys melet over. Rør til det er opsuget.
- Kom vin og bouillon ved sammen med tomatpuré.
- Bind en krydderbuket og kom den ved.
- Bring suppen i kog og kog ved svag varme og under låg suppen i 20 minutter.
- Tag krydderbuketten op og kom fløden i.
- Kog igen under låg 10 minutter.
- Smag til og kom hakket persille i til sidst.
- Varm lige igennem.
Server med brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar