tirsdag den 22. september 2009

Mandeltærte med æbler

(8-10 personer)

Ca. 1,3 kg syrlige æbler

1 stang vanille

En anelse vand

Saft af ½ citron


Mandelcreme

150 gram mandelmel (mandler blendes med eller uden skal)

150 gram sukker

150 gram blødt usaltet smør

2 æggeblommer

1 helt æg

25 gram mandelflager

2 spsk. Flormelis


Æblemos

  1. Skræl øblerne, fjern kernehuset og del dem i 6 dele
  2. Sæt æblerne over at koge for svag varme, under låg, med en anelse vand og citronsaften samt vanillestangen, skrab kornene fri
  3. Når æblerne er kogt næsten til mos, tages låget af og så megen væde som muligt koges væk, tag vanillestangen op.
  4. Når æblemosen er kold, lægges den ud i et tærtefad med en diameter på 30 cm, og en højde på 4-5 cm, i et lag på 2½ cm's tykkelse.

Mandelcreme

  1. I en skål blandes mandelmel og sukker godt, bland derefter det bløde smør i, så æggeblommer og det hele æg.
  2. Pisk godt sammen og læg mandelcremen ud over æblemosen i små klatter og fordel den, så den dækker æblemosen.
  3. Læg mandelflager på og drys med flormelis.
  4. Bag tærten i ovnen ved 220 grader i 15-20 minutter til den er pænt gylden. Kan også bages i portionsforme.

Tærten serveres med creme fraiche eller kold flødeskum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar