søndag den 10. januar 2010

Chokolade-appelsinkage med melon-papayasalat

(8-10 personer)

Bisquitbunde:

220 gram sukker

8 æg

220 gram mel

8 spsk kakao

Creme:

4 dl piskefløde

Ca. 140 gram orangechokolade, f. ex. Valrhôna

2 blade husblas

Salat:

1 papaya

1 lille melon, netmelon eller canteloup

100 gram sukker

Citronmelisse

Sauce:

2 mangofrugter

1 dl vand

100 gram sukker

  1. Bunde:
  • Æg og sukker piskes skummende.
  • Si mel og kakao i.
  • Ingredienserne røres sammen.
  • Forbered 2 eller 3 bageplader med bagepapir.
  • Dejen smøres tyndt ud på disse plader.
  • Bages i 12-15 minutter ved 180 grader.
  1. Creme:
  • Smelt chokoladen i vandbad. Lad køle af.
  • Pisk fløden og tilsæt smeltet husblas.
  • Bland den smeltede chokolade i.
  1. Samling af kagen:
  • Skær en rund bund ud på størrelse med en springform og læg den i springformen.
  • Af resten af kagebundene skæres baner i samme højde som springformen.
  • På hver bane smøres et lag creme (samme tykkelse som bunden), hvorpå banerne rulles sammen som små roulader og stilles på højkant i springformen.
  • Kagen hviler.
  1. Frugtsalat:
  • Frugterne skæres i tern og drysses med sukker.
  • Marinerer nogle timer.
  • Citronmelissen hakkes og vendes i salaten.
  1. Sauce:
  • Kog en sukkerlage af vand og sukker.
  • Mangokødet blendes med sukkerlagen.
  1. Anretning:
  • Et stykke kage anrettes på en tallerken sammen med frugtsalat og sauce.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar