søndag den 18. april 2010

Rosmarinkartofler med bagte hvidløg

4 personer

1 kg små kartofler, rensede

1 hvidløg, brækket i fed med skal på

½ bdt rosmarin

2 spsk olivenolie

1 økologisk citron, saft af

Salt og friskkværnet peber


Citronsalt:

1 økologisk citron, skal af

2 spsk havsalt

1-2 kviste rosmarin


  1. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15 minutter. Hæld vandet fra.
  2. Giv hver kartoffel et tryk i den ene ende med en ske, så de sprækker let.
  3. Læg kartoflerne i et ildfast fad sammen med hvidløgsfed og rosmarin.
  4. Hæld olivenolie og citronsaft over.
  5. Drys med salt og peber.
  6. Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til kartoflerne bliver gyldne.

Citronsalt

  1. Bland citron, salt og rosmarin i en skål, og servér med kartoflerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar