8 personer
500 gram mørdej (gerne færdigkøbt)
400 gram grønne asparges
5 store æg
2,5 dl piskefløde
250 gram creme fraiche
100 gram revet cheddarost
1 lille bundt purløg – fint hakket
Havsalt og friskkværnet peber
150 gram smuldret gedeost
- Drys lidt mel på køkkenburdet og rul mørdejen ud i ca. ½ cm's tykkelse.
- Beklæd en tærteform (30 cm i diameter og med løs bund) med dejen.
- Prik tærtedejen med en gaffel
- dæk formen med husholdningsfilm og stil den i fryseren i en halv time.
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Tag tærtebunden ud a f frysen, fjern husholdningsfilmen og sæt tærten i den forvarmede ovn i 10 minutter.
- Knæk de træede ender af aspargesene og kasser dem.
- Snit aspargesene fint – gem aspargeshovederne og stil dem til side.
- Bland æg, fløde, creme fraiche, chaddarost, purløg og de snittede asparges i en stor skål og krydr med salt og peber.
- Hæld fyldet i tærteformen og drys den smuldrede gedeost samt aspargeshovederne over.
- Bag tærten i 30-35 minutter indtil den er gylden og gennembagt.
- Lad den køle en smule af.
- Server den med en krydret salat – se anden opskrift.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar