fredag den 18. juni 2010

Aspargestærte med gedeost

8 personer

500 gram mørdej (gerne færdigkøbt)

400 gram grønne asparges

5 store æg

2,5 dl piskefløde

250 gram creme fraiche

100 gram revet cheddarost

1 lille bundt purløg – fint hakket

Havsalt og friskkværnet peber

150 gram smuldret gedeost


  1. Drys lidt mel på køkkenburdet og rul mørdejen ud i ca. ½ cm's tykkelse.
  2. Beklæd en tærteform (30 cm i diameter og med løs bund) med dejen.
  3. Prik tærtedejen med en gaffel
  4. dæk formen med husholdningsfilm og stil den i fryseren i en halv time.
  5. Forvarm ovnen til 180 grader


  6. Tag tærtebunden ud a f frysen, fjern husholdningsfilmen og sæt tærten i den forvarmede ovn i 10 minutter.
  7. Knæk de træede ender af aspargesene og kasser dem.
  8. Snit aspargesene fint – gem aspargeshovederne og stil dem til side.


  9. Bland æg, fløde, creme fraiche, chaddarost, purløg og de snittede asparges i en stor skål og krydr med salt og peber.
  10. Hæld fyldet i tærteformen og drys den smuldrede gedeost samt aspargeshovederne over.
  11. Bag tærten i 30-35 minutter indtil den er gylden og gennembagt.
  12. Lad den køle en smule af.


  13. Server den med en krydret salat – se anden opskrift.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar