fredag den 25. maj 2012

Grilllet entrecote eller rib eye med jordbærsalsa


4 oksebøffer, f.eks entrecote eller Rib eye2 tsk olivenolie
Salt og peber

Jordbærsalsa
250 g nippede jordbær
Kødet af ¼ cantaloupemelon, evt anden melon
¼ fintsnittet rødløg eller 2 snittede forårsløg
1 spsk fintreven skal af ubehandlet appelsin
2 – 3 spsk appelsinsaft
1 spsk olivenolie
Lidt frisk basilikum, grøn
2 tsk flydenden
Salt og peber

Begynd med salsaen, den vinder nemlig i smag ved at få lov til at trække.

Hak jordbær og melonkød, kom begge dele i en skål og rør dem med de øvrige ingredienser.

Smag til med basilikum, honning samt salt og peber og lad salsaen trække ved køkkentemperatur, mens resten forberedes.

Dup kødet tørt, pensl det med olie, drys salt og peber på og grill det 3 – 4 minutter på hver side, alt efter hvor rødt det ønskes.

Server kødet med den krydrede salsa, nye kartofler og salat.

Tip
Er du til hot salsa, så bland lidt fintsnittet chili i den krydrede jordbærsalsa

Ingen kommentarer:

Send en kommentar